28 november 2011

Meie isad

Sellel  aastal otsustasime isadepäeva veidi teistmoodi tähistada.
1.Lapsed tõid kooli oma isadest fotosid.
Pilte oli nii kaasaegseid kui ka isade lapsepõlvest. Panime raamatukokku fotodest näituse ja mängisime detektiive, kes tunneb kõige paremini teiste  isasid. Kooli parim detektiiv oli Timmu Õunapuu (III kl), kes tundis piltidelt ära 28 isa. I klassi parim detektiiv oli Madli Saarela, II kl. Triinu Lepp, IV kl. Robin Tammemägi, V kl. Marianne Tavits, VI kl. Anneli Jüris.
2.Lapsed uurisid isa ja täitsid selle põhjal ankeedi. Laekus 79ankeeti
Uurimistulemused andsid teada:
Vanus:  noorim isa on 22aastane,vanim isa 59, isade keskmine vanus 37,025   aastat ;
 Pikkus: pikim isa on 195cm, isade keskmine pikkus 176,12cm ;
 Jalanumber: suurim jalanumber 46, levinum jalanumber (pooltel isadest) on 43.
 Hobid: levinumad hobid on kalastamine, sport (erinevad alad) ja tehnika (arvutid, autod),  huvitavad hobid: mudelism,  ratsutamine,  piibel,  lumelauasõit, ratsutamine ,veematkad, tätoveerimine, kokkamine, relvad, laskmine ;
 Lemmiktoit  on kartulipuder (erinevate lisanditega ) ja  seapraad ( liha erinevalt valmistatud). Veel maitsevad  isadele ahjukartulid, sült, seljanka, suitsukala, grill ,juust, jäätis.
 Lemmikautomark: Audi(22)eriti A6 ja Volvo (7), kuid oli arvamusi, et auto on sõitmiseks, pole vahet missugune ta on. Nimetati veel: Nissan Laurel(2), Ford(4), Aston Martin(3),Mercedez Benz(5), Volkswagen(4),Škoda(2), Jaguar(2), Opel(3), Chrysler Pacifica(2), Bugatti Veyron(2), purjepaati(3), BMV(4),Toyota,Sapakas, Scania, Jeep, Suzuki, Moskvitš M-400, Chevy Belair, Oldsmobile.
 Lemmikmänguasi lapsepõlves enamusel mänguautod(21), -traktorid(7) ja jalgratas(7).
 Kaugeimad paigad, kus isad käinud: Uus- Meremaa(2), Austraalia, Nicaragua, Brasilia(3), Hong Kong(3), Afganistan, USA(2), Portugal(3) ,Egiptus (7),Alma-Ata(2), Venemaa(6), Prantsusmaa(4), Türgi, Tenerife, Hispaania, Inglismaa(2), Iirimaa ,Saksamaa (2),Belgia(2),Austria(2), Taani (5), Norra(3), Rootsi (8),Ungari, Soome(6), Poola(2), Valgevene (4), Läti(6), Jalta, Gruusia;
 Lapsepõlves  soovisid isad saada enamasti auto-/rekkajuhtideks(20), traktoristideks/kombaineriteks(11),  tuletõrjujaks(9), laevakapteniks/meremeheks(8), politseinikuks(7),lendur(4),kunstnik(3), põllumeheks(2), autoremondilukksepaks(2), arstiks(2), kokaks(2),kosmonaudiks(2),ehitajaks, loomaaia direktoriks, metsaülemaks, bussijuhiks, loomaarstiks, velskriks, sõduriks, puutööliseks.

3.Lapsed kirjutasid kirjandi,,Minu unistuste isa“ ja illustreerisid selle.
Parimad unistajad: I klass  Leene Pärtel, ergutuspreemia Rico-Renar Reenumägi.
II klass                  Harry Richard Treier, ergutuspreemia Kristo-Marten Unne.
III klass Mats Lepp, ergutuspreemia luuletaja Liisu Tuuliki Tork.
IV klass Robin Kull, tunnustati tervet klassi ühtlaselt heade kirjandite eest.
V klass Helen Mägi, ergutuspreemia Marili Kiisk.
VI klass Maria Kerman, ergutuspreemia Meija-Meeli Hiller

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar